La Fórmula 1 arribarà a Madrid el 2026; Catalunya es quedarà sense GP?

El Govern català diu que està en converses per mantenir la carrera a Montmeló més enllà del 2026 tot i que la F1 és reticent a tenir dos grans premis al mateix país

Una cursa de Fórmula 1

Una cursa de Fórmula 1 / arxiu

Denís Iglesias / Elena Marín / ACN

Després de 45 anys, Madrid tornarà a tenir un gran premi de Fórmula 1. A falta de la confirmació oficial per part de l'organització, els monoplaces tornaran a la capital espanyola en 2026, tal com han confirmat fonts del sector públic i privat a El Periódico d'Espanya, del mateix grup que Regió7. Aquest diari ja va avançar que el traçat de la prova espanyola es desplegarà per Valdebebas, a la zona nord de Madrid. Falta igualment per veure si serà compatible amb l'actual Gran Premi d'Espanya que es correrà a Montmeló (Barcelona), com a mínim fins al 2026, quan expira el contracte.

IFEMA, Comunitat i Ajuntament de Madrid donen per fet el retorn de la Fórmula 1 a la capital espanyola, segons una font familiaritzada amb la negociació, però esperen a l'anunci oficial per part de l'entitat que dirigeix Stefano Domenicali. La comunicació és imminent, perquè la negociació, que s'ha emportat amb discreció en els últims anys, està ja en la seva fase final. De fet, en el Butlletí Oficial de la Propietat Industrial del passat 28 de març es van registrar les denominacions 'Fórmula 1 Madrid Gran Premi' i 'Madrid Gran Premi'.