Segueix-nos a les xarxes socials:

Xile aprova el matrimoni entre persones del mateix sexe

La Cambra de Diputats ha validat la llei amb 82 vots a favor, 20 en contra i dues abstencions

Xile aprova el matrimoni entre persones del mateix sexeFILIP RADWANSKI

La Cambra de Diputats de Xile ha aprovat aquest dimarts el projecte de matrimoni igualitari, hores després que ho fes el Senat, convertint-ho en llei després d'anys de lluita en el Legislatiu.

Amb 82 vots a favor, 20 en contra i dues abstencions en la Cambra de Diputats, i amb 21 vots a favor, vuit en contra i una abstenció al Senat, la històrica iniciativa ha rebut la llum verda del Congrés perquè les parelles del mateix sexe puguin casar-se al país llatinoamericà i tinguin drets de filiació.

"Xile ha fet un pas històric i decisiu per a l'avanç i consolidació dels Drets Humans de les parelles del mateix sexe i de les famílies homoparentals que eren discriminades i vulnerades des dels orígens del nostre país", ha celebrat el Moviment d'Integració i Alliberament Homosexual.

Quatre anys de lluita

El projecte de matrimoni igualitari va ser signat per l'expresidenta Michelle Bachelet el 2017 i presentat davant el Congrés durant el seu segon mandat. Davant el Parlament, l'exdirigent va sostenir que "exigir la igualtat de drets i llibertats per a totes les persones, sigui quin sigui el seu sexe, la seva raça, nacionalitat, la seva orientació sexual o la seva identitat de gènere, és molt més que anacrònic sinó dretament inexcusable".

No obstant això, no va ser fins a gener de 2020 quan la sala del Senat va aprovar en general el projecte amb 22 vots a favor, 16 en contra i una abstenció. Posteriorment, el president del país, Sebastián Piñera, va mostrar el seu suport a la mesura: "penso que ha arribat el temps de garantir aquesta llibertat i aquesta dignitat a totes les persones, el temps del matrimoni igualitari al nostre país", va afegir.

Prem per veure més contingut per a tu