L’empresa Ferrari ha anunciat la donació d’un milió d’euros per a la població ucraïnesa. La firma italiana ha fet pública aquesta informació a través d’un comunicat, on expliquen que els diners aniran destinats a diferents projectes d’acollida que s’estan portant a terme a la regió de l’Emília-Romanya (Itàlia).

Al seu torn, l’empresa fundada per Enzo Ferrari també ha anunciat la suspensió de la producció dirigida a Rússia, a conseqüència de la invasió portada a terme per l’exèrcit de Vladímir Putin. D’aquesta manera, s’afegeixen a moltes altres empreses que ja han pres la mateixa decisió.

Acollida a refugiats

Tal com s’especifica en el comunicat, aquesta donació està destinada a associacions com Creu Roja o UNHCR, que treballen en l’acollida de refugiats: «La donació s’utilitzarà per a projectes humanitaris internacionals en suport d’Ucraïna i per a l’acollida de refugiats al seu propi territori», ha informat l’empresa.

Ferrari ha notificat, també, que part d’aquesta ajuda anirà a parar a l’Associació Chernobyl de Maranello, per cobrir les necessitats dels refugiats procedents d’Ucraïna.

Producció aturada

En el mateix comunicat, la firma italiana ha informat de la suspensió de la producció dirigida a Rússia: «Ferrari ha decidit suspendre la producció de vehicles per al mercat rus fins a nou avís», expliquen en el document.

Finalment, Ferrari conclou l’anunci advocant per una «tornada al diàleg i la recerca d’una solució pacífica» per a aquesta situació, a més de solidaritzar-se amb les víctimes civils i les seves famílies.