La Intel·ligència d’Ucraïna ha indicat aquest dimarts que els serveis especials de Rússia planegen portar a terme atacs terroristes al seu propi territori per «sacsejar» la ciutadania i «injectar histèria antiucraïnesa». Segons ha explicat el cap de la Direcció Principal d’Intel·ligència del Ministeri de Defensa d’Ucraïna, Kiril Budanov, aquests atacs es concentraran sobre habitatges, hospitals i escoles i, després, acusaran d’«atrocitats» les Forces Armades d’Ucraïna i els batallons de voluntaris.

Budanov, segons ha indicat la Intel·ligència ucraïnesa a Telegram, ha considerat que la «implementació fallida» del pla de mobilització a Rússia «obliga el règim de Vladímir Putin a preparar escenaris bruts» per «agitar» la ciutadania russa i consolidar les seves posicions «contra els ucraïnesos».

D’altra banda, l’Estat Major General de les Forces Armades d’Ucraïna ha advertit aquest dimarts que les forces russes intentaran prendre el control de la ciutat de Mariúpol i de Popasna i llançar una ofensiva en direcció Kuràkhove per arribar a les fronteres administratives de la regió de Donetsk.

A través de la xarxa social Facebook, ha apuntat a «signes d’enfortiment» del sistema de defensa antiaèria de les àrees de Melitópol i Ilovaisk. A més, l’Estat Major ha assegurat que les tropes russes miren ara de completar el reagrupament i la reubicació d’unitats en àrees de concentració a Bélgorod i Vorónej, així com la reubicació de les forces aèries i especials en aeròdroms a prop de les fronteres orientals d’Ucraïna.