El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha sigut sotmès a una «petita operació de rutina», sota anestèsia general, a causa d’una sinusitis, segons ha informat aquest dilluns la residència oficial de Downing Street.

El cap del Govern conservador ha sigut ingressat aquest matí en un hospital de Londres, on ha estat operat, però hores després ja ha rebut l'alta i ha estat traslladat a la seva residència, segons ha afegit la font. Johnson està descansant, tot i que té intenció de presidir la reunió del Govern d’aquest dimarts, segons Downing Street.

El portaveu no ha especificat a quin hospital el primer ministre ha estat sotmès a la intervenció, però ha dit que s'ha fet sota el Sistema Nacional de Salut (NHS, per les seves sigles en anglès). El mateix portaveu ha indicat que el viceprimer ministre britànic, Dominic Raab, i el secretari del Gabinet, Simon Case, estaven al corrent de la breu absència de Johnson del Govern.

No té res a veure amb la covid

D’acord amb alguns mitjans, la sinusitis de Johnson no està relacionada amb la covid-19 que va contraure a principis del 2020, quan va haver de ser ingressat d’urgència en un hospital de la capital britànica i va estar uns dies en cures intensives.

En aquell moment, Dominic Raab, que llavors era ministre d’Afers Exteriors, es va fer càrrec del Govern de manera provisional fins a la recuperació de Johnson.

En les últimes setmanes, el primer ministre ha rebut fortes pressions per dimitir per l’escàndol de les festes a Downing Street durant la pandèmia, i ha hagut d’afrontar una moció de censura interna del seu grup parlamentari, que, no obstant, ha aconseguit superar.