Els bombers miren de controlar un incendi forestal que amenaça aquest diumenge centenars de sequoies mil·lenàries al Parc Nacional de Yosemite, a Califòrnia (Estats Units).

El portaveu en cap del parc, Scott Gediman, ha dit que les flames de l’incendi estaven «molt a prop, just al voltant [del bosquet]» tal com ha recollit la cadena nord-americana CNN.

‘Mariposa Grove’ acull més de 500 sequoies gegants; l’arbreda es va fundar el 1857, però els arbres ja existien molt abans, i es creu que alguns tenen més de 2.000 anys. Així mateix, Gediman ha explicat que les flames estan a un o dos quilòmetres de l’hotel més antic del parc, l’hotel Wawona, fundat el 1856.

Quatre dies de foc

L’incendi de Washburn va començar el 7 de juliol i ha duplicat la seva mida aquest cap de setmana. Un total de 360 bombers estan treballant per contenir el foc per terra i aire.

«El foc forma part de l’ecosistema de manera natural, però són aquests incendis d’alta intensitat els que causen els danys que es van produir, per exemple, en l’incendi de Creek i al complex TCF l’any passat al Parc Nacional Sequoia», ha recalcat Gediman, tal com ha recollit l’esmentada cadena.