L’expresident nord-americà Donald Trump va sol·licitar aquest dilluns a una cort de Florida supervisió sobre l’«il·legal i inconstitucional» registre efectuat el 8 d’agost a la seva casa de Mar-a-Lago, que inclou la designació d’un «mestre especial» a càrrec, un rebut més detingut del decomissat i la devolució d’allò que no estigués inclòs en l’ordre judicial.

A l’anunciar la mesura, Trump ha qualificat avui d’«irrupció innecessària, injustificada i anti nord-americana» el registre efectuat per agents de l’FBI a la seva casa de Palm Beach, al sud-est de Florida. Va assegurar, a més, que «tots» els documents que es va emportar de la Casa Blanca a la seva residència havien sigut prèviament desclassificats.

L’ordre de registre divulgada va evidenciar que Trump es va emportar material classificat de la Casa Blanca a la seva residència. L’esmentada ordre també apuntava els delictes en què pot estar incorrent: violació a la Llei d’Espionatge, obstrucció a la Justícia i destrucció de documents.

L’expresident Trump (2017-2021) es va queixar que els agents «van exigir que apaguessin les càmeres de seguretat, una sol·licitud que legítimament» van negar, i que van evitar que els seus advocats observessin el que s’estaven emportant. El republicà va denunciar que van prendre documents que estan emparats pel privilegi advocat-client, passaports i que, a més, van obrir una caixa forta seva. Va detallar que la moció presentada busca que el Departament de Justícia «aturi immediatament la revisió dels documents confiscats il·legalment» de casa seva i que un «mestre especial» supervisi el maneig del material confiscat.