Segueix-nos a les xarxes socials:

La UE respondrà contundentment si hi ha sabotatge al Nord Stream

Rússia obre com a cas de terrorisme internacional les fuites i diu que ha patit «un considerable perjudici econòmic»

La UE respondrà contundentment si hi ha sabotatge al Nord Stream

La presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen, va avançar dimarts a la nit que la Unió Europea (UE) respondrà de la forma «més forta possible» si es demostra que les fuites als gasoductes Nord Stream 1 i 2 han estat un sabotatge. «Qualsevol interrupció deliberada de la infraestructura energètica europea activa és inacceptable i conduirà a la resposta més forta possible», va afirmar Von der Leyen al seu compte de Twitter.

En la mateixa línia, l’alt representant de la UE per a Afers exteriors i Política de Seguretat, Josep Borrell, va assegurar que «tota la informació disponible indica que les fuites són el resultat d’un acte deliberat», i va dir que la UE secundarà tota investigació que permeti obtenir «total claredat» sobre l’ocorregut. Borrell va assegurar que «aquests incidents no són una coincidència» afecten «tothom» i que «la seguretat i les preocupacions mediambientals són de màxima prioritat».

Per la seva banda, la Casa Blanca va advertir ahir que la investigació sobre les fuites als gasoductes «requerirà un temps», tot i que ja s’ha iniciat. La portaveu del Govern estatunidenc, Karine Jean-Pierre, va dir a la seva roda de premsa diària que el seu país està en contacte amb els seus aliats europeus per esbrinar quin pas en aquestes canonades.

I Rússia va obrir ahir com a cas de terrorisme internacional les fuites als gasoductes. La Fiscalia russa va denunciar en un comunicat que «es van cometre accions intencionades encaminades a danyar els gasoductes Nord Stream 1 i 2», i subratllava que, «com a resultat d’aquestes accions, la Federació Russa ha patit un considerable perjudici econòmic».

Prem per veure més contingut per a tu