La xifra de morts a Gaza supera les 7.000

La UE inicia una nova operació de sis vols coordinats per fer arribar subministraments essencials als civils palestins

Palestins miren les runes d'un barri després dels atacs a Gaza

Palestins miren les runes d'un barri després dels atacs a Gaza / EFE

ACN

La xifra de víctimes mortals a la franja de Gaza pels atacs d'Israel ja supera les 7.000. Així ho ha indicat el ministeri de Salut de la zona, que aquest divendres ha publicat un document de més de 200 pàgines amb la llista detallada de tots els palestins que han perdut la vida en el conflicte des del 7 d'octubre. Al mateix temps, l'Organització de les Nacions Unides (ONU) ha celebrat una roda de premsa des de Jerusalem, on ha reclamat que es faciliti l'arribada d'ajuda "ininterrompuda" a la franja. Per la seva banda, la Unió Europea ha iniciat una nova operació de sis vols coordinats per fer arribar subministraments essencials als civils palestins.

L'actualització de les xifres, però, ha estat qüestionada pel president dels Estats Units, Joe Biden, qui ha assegurat que el ministeri de Salut està controlat per Hamàs. "Estic convençut que han mort innocents, i és el preu de la guerra; però no tinc confiança en les xifres que s'estan utilitzant", ha afirmat.

Per la seva banda, les Nacions Unides han recordat que els serveis bàsics a Gaza estan "en perill" -ha fet menció a l'aigua, al menjar i als medicaments- i ha alertat que la franja es troba davant "una amenaça de salut massiva". "Necessitem un alto el foc amb fins humanitaris per assegurar que l'ajuda arriba a aquells més necessitats", ha reclamat l'organització.

En paral·lel als últims esdeveniments, un nou vol d'ajuda de la UE ha sortit aquest divendres de Copenhaguen amb 51 tones de medicaments i material mèdic i educatiu amb direcció a Egipte amb l'objectiu que arribi a la població de la Franja de Gaza.

L'operació forma part de sis vols coordinats per la UE que transporten subministraments essencials proporcionats pels socis comunitaris. El finançament dels vols és a càrrec de la UE i n'hi ha més de previstos "durant les pròximes setmanes", ha informat la Comissió Europea. Aquesta operació humanitària coordinada per la UE és la continuació als vols que ja van trans-portar el 16 i 19 d'octubre 56 tones de subministrament d'UNICEF.