El correfoc infantil donarà avui el tret de sortida oficial a la Festa dels Traginers de Balsareny, que en la diada de diumenge espera congregar milers de persones als carrers i uns 200 animals participant a l'acte central, la cercavila.

La d'enguany és una edició marcada per un doble aniversari, de dos actes complementaris però que, com posa de manifest l'efemèride, ja formen part indestriable del programa d'aquesta Festa Tradicional d'Interès Nacional. D'una banda, el concurs de fotografia, que en 40 edicions ha permès recollir un immens fons gràfic d'aquest esdeveniment durant les darreres quatre dècades. De l'altra, el correfoc, que demà a la nit commemorarà els seus vint anys. Per celebrar-ho la colla Peta Fluix hi ha incorporat un espectacle de foc inspirat en el castell de Balsareny i titulat La llegenda del castell a les 99 cambres.

La diada de diumenge tindrà els ingredients que ja són habituals a l'entorn de la cercavila, encapçalada pel banderer, com la torrada del traginer, el rebost, i les demostracions d'elaboració artesana de productes del porc, i de ferrada i esquilada d'animals. Enguany s'hi afegeix la cocció artesanal d'una vedella, que es vendrà a l'hora de dinar per enllaçar amb les curses al castell de la tarda.