Els Mossos d'Esquadra van detenir dimecres a Súria (Bages) un contrabandista de tabac que va fugir durant uns 70 quilòmetres dels agents. L'individu, amb domicili a Andorra, portava a la seva furgoneta 30.500 paquets de tabac, valorats en 70.270 euros.

Segons ha informat avui la policia catalana, cap a les 01.30 hores una furgoneta circulava en sentit sud per la carretera C-16, l'Eix del Llobregat, fent moviments estranys a l'altura del quilòmetre 96, a la comarca del Berguedà (Barcelona). Una patrulla el va intentar parar, però el conductor va fugir a gran velocitat.

Immediatament els Mossos van muntar diversos controls per parar-lo. 53 quilòmetres després del control, sobre el quilòmetre 43,5, la furgoneta va sortir de l'autovia a l'altura de Balsareny. Va continuar per la carretera C-1411a i es va incorporar a la benzinera que hi ha a la BP-4313. El vehicle va seguir circulant a gran velocitat i fent esses, envaint el carril contrari moltes vegades.

Durant la persecució, un dels vehicles policials va haver d'esquivar la furgoneta per evitar ser envestit i alguns agents van haver de fer el mateix per evitar ser atropellats.

A l'entrada de Súria, el conductor va veure una dotació de la policia local, que li havia tallat el pas, i va decidir donar mitja volta i dirigir-se una altra vegada a Balsareny. Abans de sortir del terme municipal de Súria, va agafar un camí rural, va abandonar la furgoneta i va fugir a peu, tot i que va ser atrapat pocs metres més lluny.

En registrar el vehicle, es van trobar nombrosos paquets de tabac, suposadament de contraban, de diverses marques. La furgoneta havia estat llogada a una empresa andorrana.

L'home, Jean Pierre Michel Lucin P., de 53 anys, va admetre als agents que es dedicava al contraban de tabac, pel que va ser detingut per un delicte de contraban i un altre de conducció temerària.