Els carrers de Sant Fruitós de Bages es van omplir ahir a la tarda de gegants, en una macrotrobada del Bages i el Berguedà que va aplegar un total de 18 colles, menys de les que hi havia previstes inicialment. Es tracta de la 17a edició de la trobada gegantera entre totes dues comarques, que cada any se celebra en una població diferent, i que aquesta vegada ha tingut Sant Fruitós com a localitat amfitriona, en el marc dels actes de la festa major d'estiu, que s'allargarà fins demà.

La trobada d'ahir va tenir la participació de les colles de l'Ametlla de Merola, Avià, Balsareny, Callús, Gironella, Manresa, Manresa-Poble Nou, Manresa-El Xup, Moià, Montmajor, Navarcles, Navàs, el Pont de Vilomara, Puig-reig, Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor, Súria i la mateixa organitzadora: Sant Fruitós de Bages.

Només entre membres de les colles, la festa ja va aplegar unes 600 persones, però s'hi va sumar la munió de veïns que no es van voler perdre la festa pels carrers. Per poder encabir tot el seguici, es van fer dues cercaviles simultànies. Una va sortir de davant de l'institut Gerbert d'Aurillac i l'altra, de la plaça del Pintor Casas. Totes dues van confluir a la plaça d'Alfred Figueras, on es va fer l'intercanvi de banda a càrrec de la colla de Montmajor, que va organitzar la festa l'any passat. A la mateixa plaça es va fer el ball "Nocturn Blau".

La festa major continua avui amb sardanes, ball country i concert i ball amb l'orquestra Costa Brava. Demà, correaigua infantil i l'espectacle d'humor de Reugenio.