14 de juliol de 2014
14.07.2014

Un gest fiscal per la independència

L'acció simbòlica de pagar els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya continua guanyant adeptes

14.07.2014 | 00:00
Empresaris i alcaldes van abonar conjuntament els seus impostos a la delegació a Manresa de l´Agència Tributària de Catalunya

SOBIRANIA FISCALLa llista d'ajuntaments i empresaris que es decanten per abonar els seus impostos a l'Agència Tributària de Catalunya en lloc de l'espanyola continua creixent. Actualment deu consistoris de la comarca del Bages exerceixen aquesta insubmissió fiscal i deu més han aprovat la moció per fer-ho. L'acció és simbòlica, ja que els diners són reingressats per l'organisme català a les arques espanyoles

La insubmissió fiscal continua guanyant adeptes al Bages. Autònoms, assalariats, ajuntaments... La llista dels que opten per pagar els seus impostos a l'Agència Tributaria de Catalunya en lloc de la d'Espanya segueix creixent. Són conscients que, ara per ara, és tan sols un gest simbòlic, ja que l'organisme català abona posteriorment els pagaments a la hisenda espanyola, però això no els fa desdir de seguir-ho fent.
Sílvia Tardà, taxista a Sant Vicenç, és una d'aquestes persones, de les quals de moment no hi ha xifres -la plataforma Sobirania Fiscal del Bages, impulsora de la iniciativa a la comarca, no té xifres oficials d'autònoms que hagin secundat l'acció. "Jo ingresso a la Generalitat de Catalunya perquè és l'òrgan que em representa", explica sense embuts la taxista.
Com a autònoma, Tardà va presentar divendres l'IRPF trimestral a l'oficina de Gestió Tributària del carrer Major de Manresa. Va triar aquella jornada per secundar la convocatòria de la plataforma Sobirania Fiscal del Bages per pagar els impostos conjuntament. També hi era l'advocada Mercè Torras. Per segona vegada, Torras va optar per participar en el que ella anomena "un acte de suport". "Sí que és cert que els diners que paguem van a parar igualment a la hisenda espanyola, però si creiem en un estat propi hem de donar suport a les nostres institucions", justificava.
ganisme català.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18