Castellbell i el Vilar ha tancat el programa de la primera edició de Resistents, que tindrà lloc el 13 i 14 de setembre, i que recordarà els episodis històrics viscuts al municipi el 1714 i el 1822. Resistents tindrà el seu nucli central al Burés amb la taverna del sometent, el campament de miquelets, el mercat de gastronomia local, jocs i d'altres activitats, però també preveu accions al voltant del castell i al Mas del Puig, al Vilar.

El programa inclou teatre de carrer, recreacions, espectacles, l'acte institucional de commemoració del Tricentenari i un mercat. També hi haurà itineraris pel municipi, seguint la recreació històrica de personatges reals com Francesc Amat, fill austriacista del senyor de Castellbell, i Mansuet Boxó, el ferrer del Vilar. En total, una quinzena d'entitats locals i 300 figurants participen en els espectacles i la posada en escena.

Com ja va avançar aquest diari, la Festa dels Resistents vol rescatar de l'oblit dos episodis cabdals en la seva història que són ara poc coneguts: la tardana caiguda del castell el 1714 (que com el de Cardona va resistir fins al 18 de setembre) i l'aixecament reialista del guerriller Mansuet Boxó el 1822.