Una trentena de genets trepitgen en aquests moments terres bagenques per seguir la ruta a cavall del Tricentenari, una travessa que es va iniciar ahir a Cardona, última fortalesa a capitular davant Felip V, i que finalitzarà a Barcelona, penúltima a caure en mans dels borbònics, aquest diumenge.

Els genets van sortir ahir de la vila ducal per cobrir la primera etapa fins a Viver i Serrateix i és previst que avui arribin a Navàs, on faran parada. Segons ha especificat l'Ajuntament de Navàs, els genets faran entrada al poble per la carretera de Viver, procedents de l'hípica de Trulls i acompanyats per la Policia Local, membres de l'hípica La Cometa i altres representants municipals. La comitiva esmorzarà a la plaça de l'Ajuntament, on és previst que l'alcalde, Jaume Casals, doni la benvinguda, i que membres de Navàs per la Independència llegeixin un manifest.

Un cop passat Navàs, els genets seguiran la seva ruta en direcció al Parlament de Catalunya dirigint-se cap a Balsareny: passaran per la carretera de Berga i prendran el camí de l'antiga via del tren per arribar fins a Monistrol de Calders.

La tercera etapa anirà de Monistrol de Calders a Castellar del Vallès, i la quarta i última etapa és la que arribarà a Barcelona diumenge. Els genets seran rebuts per la coronela a la Ciutadella i la comitiva anirà fins al Museu d'Història de Catalunya, al costat del moll. Un cop allà es farà una rebuda als altres membres que han fet la travessa des de l'illa de Mallorca. Tots els participants es dirigiran a fer un homenatge al fossar de les Moreres i al monument a Rafael Casanova, lloc on acabarà l'acte.

La travessa està organitzada per na la Federació Catalana de Turisme Eqüestre. Forma part dels actes del Tricentenari i és oberta a tothom.