Segueix-nos a les xarxes socials:

Salelles torna als tribunals la disputa amb Manresa pel retaule del Roser

La parròquia del poble rebutja la proposta d'acollir només una peça del conjunt escultòric

Salelles torna als tribunals la disputa amb Manresa pel retaule del Roserarxiu/marta pich

La disputa entre Salelles i Manresa per la possessió del retaule del Roser -un conjunt escultòric del barroc que actualment es troba al Museu Comarcal de Manresa- tornarà als tribunals. Així ho ha anunciat l'Associació Pro Retorn del Retaule de Salelles, que no ha acceptat l'última proposta de l'Ajuntament manresà: traslladar a la parròquia del poble una sola peça de l'obra de manera temporal. Salelles dóna per acabades les negociacions i reprendrà la via judicial en les pròximes setmanes. Regió7 va intentar ahir sense èxit contactar amb un representant del consistori de Manresa.

El president de l'associació i rector de la parròquia de Sant Sadurní, Manel López, denuncia l'incompliment reiterat dels acords per part de la capital del Bages: "sempre ens havien assegurat que ens deixarien tot el retaule, però de cop i volta diuen que només ens ofereixen un plafó durant uns quants dies". López declara que no s'haguessin assegut mai a negociar si des d'un primer moment ha- guessin sabut que aquesta era l'oferta que hi havia sobre la taula.

La disputa arrenca oficialment l'abril del 2008, quan veïns vinculats a la parròquia de Salelles, al terme municipal de Sant Salvador de Guardiola, reclamen a l'Ajuntament de Manresa el retorn del retaule. Tot i que el poble sempre l'ha considerat seu, el debat sobre la propietat de l'obra queda aparcat a mesura que les dues parts busquen un acord pel que fa al seu lloc d'exhibició. El govern municipal, aleshores liderat pel socialista Josep Camprubí, arriba a considerar la cessió permanent del conjunt escultòric mantenint-ne la titularitat pública. Ara, Salelles torna a reclamar-ne la propietat.

Prem per veure més contingut per a tu