Atesa la taxa de natalitat de Fonollosa, a vegades han de recórrer a un nino. Però en aquesta vuitena edició de Nit viva, Roc Torras Pubill ha estat protagonista en quatre de les funcions, inclosa la primera d'ahir. Quan van passar els primers visitants, el Roc, en el paper de nen Jesús al portal de Betlem, va començar a somicar, però no va anar més enllà.

L'espectacle nadalenc Nit viva captiva els visitants perquè, més enllà del naixement, recrea els orígens rurals, mostra com era la vida a pagès fa 150 anys amb la participació de 190 persones dels pobles dels voltants. El recorregut és format per una cinquantena d'escenes pels carrers, camps i l'interior de cases centenàries del raval del Sastre. I les sis funcions que ja s'han fet fins ara han atret prop de 2.000 persones. La cloenda serà demà amb una sessió a un quart de 7 de la tarda que anirà seguida de la cavalcada dels Reis.

Només en la primera sessió d'ahir hi van passar 380 visitants, que provenen d'arreu de Catalunya. Teresa Bullich, de Barcelona, va acudir-hi amb tota la família. Coneixien la iniciativa perquè solen anar a Sant Guim de Freixenet. També hi va anar el seu germà, que viu a Manresa. Acabat el recorregut, estava "meravellada, i en faré propaganda a tothom. Reflecteix molt bé la vida a pagès i no és gens massificat". Des de Tona hi va acudir el matrimoni format per Núria Serra i Josep Mir, perquè "tenim tendència a anar a veure pessebres vivents d'arreu. Cadascun té la seva essència, i aquest està molt bé perquè té molta decoració de molts anys enrere".