Segueix-nos a les xarxes socials:

400 petites mans trasllada llibres a la biblioteca nova de Sant Vicenç

Una filera d´alumnes va servir ahir com a acte simbòlic per portar fons documental al futur equipament

Uns 200 alumnes de les tres escoles de Sant Vicenç de Castellet van formar ahir una llarga cadena humana per contribuir al trasllat de 250 llibres de la biblioteca actual a la nova, que s´ha d´inaugurar el proper 27 de març. Va ser un acte simbòlic, que va divertir i va posar a prova la coordinació dels joves. En mitja hora van tenir la feina feta.

Eren alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles Sant Vicenç, Puigsoler i Fedac, que van ocupar amb una llarga filera els 500 metres de distància que separen el carrer de Maria Gimferrer, on hi ha la biblioteca actual, de la plaça d´Anselm Clavé, on s´ha cons- truït la nova. La idea era anar passant llibre per llibre de mà en mà, ajudats pels professors, i que sapiguem, ni se´n va perdre cap, ni en va caure cap a terra, per bé que sempre hi havia a qui s´acumulaven els llibres, i en altres punts de la cadena es volia córrer massa.

A la capçalera hi havia Marcel·lina Grau, ara ja jubilada, però que havia treballat 52 anys a la biblioteca de Sant Vicenç. Ahir col·laborava engrescada en el trasllat, tot i veure com es va buidant el local on havia passat tantes hores. «Nostàlgia? No en sento. Tinc molt bon record d´aquesta biblioteca, però ja no s´hi cabia, i ara calia un espai nou sense doble prestatgeria ni llibres sobre les taules».

De Marcel·lina Grau, els llibres van anar passant per 400 mans fins a la nova biblioteca amb un llarga cadena que va agafar per sorpresa alguns vianants que simplement passejaven o havien sortit a comprar. Per als nens, va ser una experiència «única i divertida», coincidien a l´acabar. L´acte ja s´havia organitzat perquè al final, cadascú es quedés amb un llibre a les mans que després, un per un, anirien dipositant a la nova biblioteca. I de premi, un punt de llibre d´agraiment al sortir.

El trasllat de tot el fons pràcticament s´ha completat. Es calcula que queda cap a un 10 %, i ara la feina se centra en la seva col·locació a la biblioteca nova. Hi ha cap a 20.000 llibres, prop de 4.000 DVD i CD, i un miler de revistes. A tot, s´hi ha incorporat un xip per al servei d´autopréstec.

Prem per veure més contingut per a tu