Uns 200 alumnes de les tres escoles de Sant Vicenç de Castellet van formar ahir una llarga cadena humana per contribuir al trasllat de 250 llibres de la biblioteca actual a la nova, que s´ha d´inaugurar el proper 27 de març. Va ser un acte simbòlic, que va divertir i va posar a prova la coordinació dels joves. En mitja hora van tenir la feina feta.

Eren alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles Sant Vicenç, Puigsoler i Fedac, que van ocupar amb una llarga filera els 500 metres de distància que separen el carrer de Maria Gimferrer, on hi ha la biblioteca actual, de la plaça d´Anselm Clavé, on s´ha cons- truït la nova. La idea era anar passant llibre per llibre de mà en mà, ajudats pels professors, i que sapiguem, ni se´n va perdre cap, ni en va caure cap a terra, per bé que sempre hi havia a qui s´acumulaven els llibres, i en altres punts de la cadena es volia córrer massa.

A la capçalera hi havia Marcel·lina Grau, ara ja jubilada, però que havia treballat 52 anys a la biblioteca de Sant Vicenç. Ahir col·laborava engrescada en el trasllat, tot i veure com es va buidant el local on havia passat tantes hores. «Nostàlgia? No en sento. Tinc molt bon record d´aquesta biblioteca, però ja no s´hi cabia, i ara calia un espai nou sense doble prestatgeria ni llibres sobre les taules».

De Marcel·lina Grau, els llibres van anar passant per 400 mans fins a la nova biblioteca amb un llarga cadena que va agafar per sorpresa alguns vianants que simplement passejaven o havien sortit a comprar. Per als nens, va ser una experiència «única i divertida», coincidien a l´acabar. L´acte ja s´havia organitzat perquè al final, cadascú es quedés amb un llibre a les mans que després, un per un, anirien dipositant a la nova biblioteca. I de premi, un punt de llibre d´agraiment al sortir.

El trasllat de tot el fons pràcticament s´ha completat. Es calcula que queda cap a un 10 %, i ara la feina se centra en la seva col·locació a la biblioteca nova. Hi ha cap a 20.000 llibres, prop de 4.000 DVD i CD, i un miler de revistes. A tot, s´hi ha incorporat un xip per al servei d´autopréstec.