Segueix-nos a les xarxes socials:

El futur del Lluçanès genera incertesa

A Sant Feliu Sasserra la divisió d'opinions és palpable i a Santa Maria de Merlès tenen coll avall que romanen al Berguedà

"Vosaltres no voleu el Lluçanès perquè esteu en contra de Prats!". Antonio Crespieda, veí de Sant Feliu Sasserra, encén el debat durant uns quants minuts a l'Ateneu del municipi amb aquesta benvinguda. Al local, grups de coneguts intercanvien arguments amb tibantor, però tot es calma quan cadascú s'asseu a taules diferents a jugar el mus acompanyats d'un cafè. "Jo no he criticat els de Prats, que em sembla un poble fantàstic perquè hi anem a comprar i estic content amb els serveis mancomunats, tot i que n'hi ha pocs", contesta un altre veí que prefereix no esmentar el seu nom i que passa dels 70 anys. El sentiment identitari i les velles rivalitats entre nuclis -encara que siguin les petites disputes històriques de pobles- es barregen en un debat important com és el de la creació d'una nova comarca a Catalunya.

La petita disputa il·lustrava la divisió ciutadana que hi ha a Sant Feliu Sasserra a l'entorn de la creació del Lluçanès, el futur del qual és incert per la negativa de cinc pobles a crear el nou ens territorial en la consulta celebrada el 26 de juliol. Els dubtes o la negativa de ciutadans dels municipis limítrofs, com Sant Feliu Sasserra, van frenar les aspiracions que tenien dipositats polítics dels diferents nuclis i entitats, com la plataforma El Lluçanès és comarca, per aparèixer al mapa de Catalunya. A la localitat del Bages el "no" es va imposar per 20 vots, amb el 51,4% de les paperetes.

Prem per veure més contingut per a tu