La proposta que l'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, va llançar pocs mesos abans de ser reelegit, de promoure un tanatori amb crematori al municipi, continua en ferm. Tot i que de moment no hi posa data, està decidit a tirar el projecte endavant dins d'aquest mandat.

El govern de Gent fent Poble i PSC (que en el mandat anterior ja formaven coalició juntament amb ERC, ara a l'oposició) té elaborat des de començament d'any un esborrany de les pliques amb què preveu posar a concurs la concessió del nou servei. La idea és promoure la construcció d'un tanatori-crematori en uns terrenys municipals d'uns 6.000 metres quadrats al costat del cementiri (al carrer de Sant Ponç).

L'Ajuntament cediria aquest solar de franc a l'empresa que s'acabés adjudicant l'explotació del servei, i a canvi, aquesta concessionària hauria de fer-se càrrec del projecte, construir l'equipament i encarregar-se també de la gestió del cementiri municipal, de la qual ara es cuida el mateix Ajuntament. Es tracta que l'empresa pugui amortitzar tota aquesta inversió amb els beneficis que obtingui de l'explotació del servei.

Batanés defensa aquesta opció perquè "si hi ha una empresa que gestiona els serveis funeraris d'un municipi, el més lògic és que ho gestioni tot", incloent-hi el cementiri. El que encara no és clar és el temps de durada que tindrà aquesta concessió.