La sallentina Mirella Cortès (ERC), que diumenge havia quedat fora del Congrés de Diputats per un pèl (els republicans van obtenir 5 diputats per la demarcació de Barcelona i ella ocupava la sisena plaça), serà en aquesta legislatura senadora per designació directa del Parlament. Serà la primera vegada que una política del Bages s'asseurà a la cambra alta.

Ahir, Cortès tancava les carpetes com a mestra de l'escola Vedruna de Sallent per incorporar-se com a nova membre del Senat. La sallentina és una dels quatre polítics que ahir va designar el grup de Junts pel Sí del Parlament de Catalunya. A més d'ella, la part convergent de la coalició proposa l'exconseller i exparlamentari Josep Lluís Cleries i Elisabeth Abad, i ERC, Bernat Picornell, representant de les JERC.

Cortès va conèixer dilluns la proposta que li feia la direcció del grup parlamentari de Junts pel Sí. Va ser la número dos dels republicans, la vigatana Marta Rovira, qui li ho va proposar per telèfon. "Em va dir que els semblava que per la meva trajectòria, pel compromís amb el partit i amb la campanya, podia ser una bona candidata i que, si em semblava bé, ho proposava al president dels republicans, Oriol Junqueras. Cortés es mostrava ahir "molt contenta" per aquesta designació directa com a senadora. De fet, la sallentina ja havia expressat que li feia "molta il·lusió" poder participar en l'activitat parlamentària espanyola en un moment en què a Catalunya s'inicia el procés cap a la independència.