El ple de l'Ajuntament de Navàs ha donat llum verd als pressupostos del 2016, amb el vots a favor de l'equip de govern de la CUP. El pressupost, en termes consolidats (incloent-hi la Residència d'Avis municipal), ascendeix a 6,9 milions d'euros, cosa que suposa una reducció d'1,8 milions respecte a l'exercici anterior, el 20,94%. Aquesta rebaixa es deu al fet que, enguany, el municipi ha de començar a retornar el crèdit demanat per fer front a la sentència de la piscina local, que ascendeix a 1,6 milions d'euros.

Segons han apuntat fonts municipals, "es tracta d'uns pressupostos basats en l'austeritat, que mantinguin els serveis públics que s'ofereixen, controlin la despesa pública i cerquin l'estalvi, l'eficiència i l'eficàcia en la gestió municipal". Al mateix temps, asseguren, es continua "reduint l'endeutament, del qual enguany se'n pagaran 632.000 euros, i que a final d'any significarà que encara quedaran 3.095.000 per pagar".

Enguany, es municipalitzarà el servei de neteja viària, i això comportarà un augment de dues places. A la Residència, s'està fent un ajustament de la plantilla que comporta una ampliació de places i també l'ampliació de l'horari de direcció de 30 a 40 hores. Tot plegat, entre les dues entitats, significa un augment pel que fa a despeses de personal del 0,89% respecte a l'any passat. A Serveis Municipals de Navàs també s'ha contractat un electricista que desenvoluparà les tasques de conservació i manteniment de les diverses instal·lacions municipals (Eix, Residència d'Avis i ajuntament), que fins ara es desenvolupaven amb la contractació de serveis externs.

Quant a les inversions, s'hi destina un import de 508.385 euros, dels quals el 44,04% es destina a pagar l'anualitat (223.902,72 euros) de la sentència dels terrenys de l'Escola Sant Jordi.

ERC, contrària al pressupost

Els tres regidors d'ERC a l'Ajuntament de Navàs van votar "no" als pressupostos presentats per la CUP, en els quals, asseguren, "es pretenen utilitzar els diners recaptats per donar servei d'abastament d'aigua potable al poble per contractar un electricista per fer manteniment general de les instal·lacions del municipi". ERC veu bé "la contractació d'aquest operari, però no pas la manera de finançar-lo: carregant-li l'import al consum d'aigua". Per això, considera que, "si hi ha un superàvit en el servei d'aigua potable, aquest ha de ser invertit en aquest mateix servei o bé, en tot cas, abaratir-lo".

Els republicans també es van mostrar en desacord amb el pressupost de la residència d'avis, on es retalla fins al 44% la partida de manteniment, i va donar alternatives a uns pressupostos "excessivament austers".