Marta Pascal i David Bonvehí han registrat aquest dimecres una candidatura a la direcció del PDC farcida d'alcaldes per "reconnectar" amb la societat. En concret, integren la seva llista set alcaldes: el de Valls, Albert Batet; la de Calella de Mar, Montserrat Candini; l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa; el d'Igualada, Marc Castells; l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler; el de Sallent, David Saldoni, i l'alcalde de Besalú, Lluís Guinó.

A més, també forma part de la candidatura Vanessa Farré, de Barcelona, Dolors Tella, regidora de Sidamon, i Elsa Artadi, actualment directora general de Coordinació Interdepartamental del Govern. Aquesta llista incorpora quatre incompatibilitats: la de la mateixa Artadi i la dels alcaldes de Valls, Calella i Besalú, que també són diputats.

Pascal ha explicat que han volgut confegir una candidatura de tot el territori, que busqui un ampli consens i amb una barreja de gent més experimentada i gent més jove. "El nostre projecte passa per reconnectar-nos una altra vegada amb la societat catalana, per oferir un projecte que sedueixi de veritat els catalans, per seguir impulsant el procés cap a la independència però també preocupant-nos pels problemes que afecten els ciutadans en el dia a dia", ha explicat.

El tàndem Pascal-Bonvehí ha registrat la seva candidatura acompanyat per alguns membres de la seva llista, com Albert Batet, Elsa Artadi, Montse Candini, Vanessa Farré, Lluís Soler i Xavier Fonollosa.

Pascal assumirà les funcions de coordinadora general, mentre que Bonvehí serà el coordinador organitzatiu. Elsa Artadi, independent, s'ocuparà d'Estudis i Programes. Candini serà l'encarregada de l'Àmbit Institucional.

Batet s'ocuparà, ha explicat Pascal, d'intentar que el nou projecte penetri en nous sectors de la societat. Vanessa Farré serà la responsable de mobilització i associats, i Lluís Soler s'encarregarà de la comunicació i de les bases de dades.

Els alcaldes David Saldoni i Lluís Guinó seran les persones encarregades del món local, per donar-li múscul i també pel que fa a la confecció de llistes. Maria Dolors Tella serà responsable de formació i talent. L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, s'ocuparà de projectes, i el de Martorell, Xavier Fonollosa, farà un pla integral perquè el PDC entri amb força a l'àrea metropolitana.

Pel que fa a les incompatibilitats, la candidatura ha apuntat que té sis mesos per abordar aquesta qüestió. Hi ha tres alcaldes que també són diputats i un càrrec de Govern en aquesta candidatura. Artadi, teòricament, hauria de deixar de ser directora general si és escollida, i Batet, Guinó i Candini haurien d'escollir entre l'alcaldia i l'acta de diputat.

En preguntar-li si considera que la seva candidatura és "oficialista" com defensa l'altre candidat, Ignasi Planas, Pascal ha assegurat que són gent "diferent, molt normal, alguns alcaldes, alguns de sectorials, alguns independents" que volen fer "les coses diferents". "Creiem que hi ha una manera diferent de fer política", ha insistit la candidata a coordinadora general, que ha remarcat que de l'anterior executiva nacional pràcticament només ella i una altra persona repeteixen.

Sobre la renúncia de Jordi Turull a presentar candidatura, ha opinat que va fer un "acte de generositat amb molta honestedat i coratge". Després de recordar que és una persona "molt estimada", ha constatat que ha "llegit com han anat les coses" i per això ha pres aquesta decisió.