El grup municipal de la CUP de Sallent ha denunciat públicament que l'Ajuntament ha tardat 9 mesos a suspendre la llicència d'activitats d'una pedrera que es troba en zona no urbanitzable. Un període durant el qual, segons afirma aquesta formació, l'empresa ha ampliat la seva superfície d'explotació en més del 100%. A més, la CUP assegura que en aquests moments la pedrera continua totalment activa.

L'activitat en qüestió, segons ha precisat la CUP, és la Pedrera Busqueta RA 2788, propietat de l'empresa Àrids Solestany SA, i es troba situada al Paratge Sant Antoni de Sallent, molt aprop del barri de la Rampinya.

Segons els documents als quals ha tingut accés la CUP de Sallent, l'empresa va demanar l'ampliació de l'explotació el 16 de setembre del 2015. En aquell moment, afirmen aquesta ampliació es trobava, atenent al que diu el Pla General Urbanístic, en zona no urbanitzable (zona agrícola) sense possibilitat de fer-hi cap tipus d'activitat extractiva sense l'aprovació prèvia d'un pla especial. No va ser fins 9 mesos més tard, el 10 de juny passat, que l'equip de govern de l'ajuntament de Sallent (CiU i PSC) va suspendre la llicència municipal d'activitats, quan, afirma la CUP, «l'ampliació de la pedrera ja havia estat efectiva i aquesta estava a ple rendiment».

Des de la CUP ho qualifiquen d'«un cas molt greu d'incompetència política, que ha permès i segueix permetent que una activitat potencialment tant danyina pel medi, com és el cas d'una pedrera a cel obert, es realitzi sense les llicències municipals pertinents i sense ajustar-se a la normativa urbanística municipal». En aquesta línia manifesten que n «no pot ser, en cap cas, que es trigui 9 mesos a resoldre un cas així, i no s'entén, de cap manera, com l'empresa segueix amb la seva activitat en la zona d'ampliació de la pedrera».

La formació posa en relleu que «als plens municipals de juliol i setembre ja vam demanar explicacions a l'equip de govern de CIU i PSC, i aquests es es van negar a donar cap tipus de resposta al·legant que estaven fent consultes tècniques. Arribats a aquest punt, i desprès del menyspreu de l'equip de govern cap als grups de l'oposició i la ciutadania en general, des de la CUP de Sallent s'estan estudiant les possibles accions judicials a emprendre en un cas tant greu com aquest».