Segueix-nos a les xarxes socials:

La Festa de l'Escudella de Castellterçol incorpora una fira i tallers

Castellterçol celebra avui la tradicional Festa de l'Escudella, una tradició que acull el poble des del segle XVI just abans de començar la quaresma. Com és habitual, els escudellers començaran a preparar el brou de bon matí i l'escudella es beneirà i repartirà a la una del migdia. Enguany, s'ha afegit a la festa una fira d'hivern, un esmorzar i tallers artesans destinats a la mainada.

Com cada dimarts de carnaval, la plaça de Prat de la Riba acollirà les 25 calderes on es farà l'escudella, de la qual s'espera repartir-ne uns 4.000 plats. Es tracta d'un brou elaborat amb magra de vedella, costella, botifarra negra i pollastre amb arròs i fideus.

A partir de les 8 del matí, es començarà a cuinar l'escudella i a les 9 hi haurà l'esmorzar i ja es podrà visitar la fira. Paral·lelament, els més menuts podran prendre part en un taller de ceràmica i un altre de carnestoltes fins que l'escudella ja estigui a punt.

Per completar la festa, a les 5 de la tarda, hi haurà ball de carnestoltes i concurs de disfresses al pavelló municipal. La Festa de l'Escudella de Castellterçol es remunta al segle XVI, quan era necessari menjar una bona escudella i divertir-se abans de començar la quaresma, període de dejuni i abstinència.

Prem per veure més contingut per a tu