11 de març de 2017
11.03.2017
40 Años
40 Años

El sopar del vi de Navàs permet explicar l'evolució que la vinya ha fet a la comarca

La sisena mostra del vi de Navàs proposa tastar set vins i sis plats en un sopar amb més de 230 persones

11.03.2017 | 00:12

La 6a edició del Maridatge dels vins de Navàs ha estat una mostra de la bona feina que s'està fent en aquesta població al nord de la comarca en l'elaboració i l'experimentació de vins. Es va provar un primer vi de porró i sis més, prèviament escollits, que van maridar amb restaurants de Navàs i de poblacions veïnes. Va ser una vetllada en què per primer cop es feia una aposta per la diversitat de restaurants, que va reunir 230 persones al teatre de Palà. Entre els assistents, el millor sommelier d'Espanya 2016, Josep Pelegrín, que va valorar la mostra com «un esdeveniment imprescindible per entendre el present i el futur del Pla de Bages vitícola, amb la puresa i la radicalitat com a origen de tot».

L'enòleg Joan Soler, president de la DO Bages, però sobretot col·laborador incansable en el projecte de Navàs, va ser l'encar-regat de comentar els vins i l'enllaç que s'havia fet amb cada plat.

El maridatge va donar la benvinguda als assistents amb música a càrrec del duet Martí Riera i Berta Sala, mentre el públic degustava embotits artesans de Navàs i vi de ca l'Estruch.

Vins dels cellers i les vinyes de Martí Just, Arcadi Vilà, Joan Izquierdo, Marc Comaposada, Josep Manubens es van maridar amb els plats dels cuiners dels restaurants 6Sentits, Logos Berguedà, Casino de Valls, Hostal Cal Fuster, Alberg de Castelladral i la Pastisseria Mas. La mostra va tenir un record pel desaparegut Josep Obradors Camprubí, el Conrado, elaborador de «pedrapicada».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema