Els efectes del temporal han deixat Manresa i el Bages pràcticament sense trens per anar a Barcelona, o amb retards considerables, el cap de setmana, una situació que no s'ha sol·lucionat del tot aquest dilluns.

La circulació de la línia de Renfe R4 segueix afectada per l'esvoranc que es va obrir a prop de la via a Viladecavalls, que ha obligat a circular per aquell tram, situat entre Terrassa i Manresa, per una sola via. A mig matí s'ha pogut tornar a fer passar el tren per les dues vies, però els horaris no s'han normalitzat. Segons ha informat el servei de Rodalies, les afectacions horàries poden superar els 30 minuts.

Aquest diumenge, la línia dels Ferrocarrils de la Generalitat va quedar interrompuda entre Manresa i Olesa de Montserrat des de les 6 del matí fins a 2/4 de 7 de la tarda, a causa del descarrilament d'un comboi. D'altra banda, el servei de Renfe va quedar aturat dissabte a la nit per una esllavissada a Sant Vicenç de Castellet que va afectar la catenària. En aquell moment hi havia una trentena de viatgers que van haver de fer transbord i acabar el trajecte fins a Manresa amb autobús. La línia de Renfe es va restablir aquest diumenge al matí, però amb retards de fins a 40 minuts tot el dia.

Ningú no viatjava al tren dels Ferrocarrils de la Generalitat que a les 6 del matí va descarrilar a Monistrol de Montserrat, entre l'estació de l'aeri i la del poble, a uns 200 metres de l'estació. Només hi anava el maquinista, que no va resultar ferit.

Una esllavissada va deixar pedres i terra a la via, i segons fonts de la companyia, el que va passar va ser el que s'anomena una remuntada de rodes. Les rodes del primer cotxe del comboi van sortir de la via i part del tren va quedar inclinat. Va caldre una grua de grans dimensions per treure'l.

Es dóna el cas que en aquesta mateixa zona ja hi va haver una esllavissada el dia abans, dissabte. També es va haver d'interrompre el servei durant unes quantes hores perquè personal de la companyia pogués netejar la via, però a la nit hi va tornar a haver més despreniments.

Durant tot diumenge, Ferrocarrils de la Generalitat va habilitar autobusos per fer el viatge entre Manresa i Olesa de Montserrat. El trajecte també passava per l'estació de Viladordis de la capital del Bages i per Sant Vicenç.

Tres hores de viatge

Dissabte a la nit una altra esllavissada va afectar la catenària de la línia de Renfe, a Sant Vicenç de Castellet, el que va obligar a inter-rompre el servei. Una trentena de persones viatjaven al comboi en direcció a Manresa, que va quedar aturat. Els bombers van haver d'actuar per desallotjar-los del comboi. Els viatgers van acabar el trajecte en autobús.

Segons ha pogut saber Regió7, aquest últim tram també va ser accidentat perquè els conductors no coneixien la ruta per anar a l'estació de Renfe de Manresa.

Els van fer anar pel Pont de Vilomara i, un cop a la C-55, van quedar encarats novament en direcció a Sant Vicenç i van girar a Castellgalí entre les queixes dels usuaris, ha relatat un d'ells a aquest diari. Havia sortit en tren de Barcelona a les 21.44 i va arribar passats 2/4 d'1 de la matinada a Manresa.Gairebé 3 hores.