Les obres del nou camp de futbol de Cardona entren a la fase final, amb previsió que estiguin enllestides aquest estiu, segons ha explicat l'alcalde, Ferran Estruch.

En aquests moments, la part corresponent a les edificacions ja està pràcticament feta, de manera que el gros dels treballs ja s'ha desplaçat cap al que serà el terreny de joc, amb el camp de futbol de gespa artificial i la pista d'atletisme que l'envoltarà.

Fins ara, la feina s'havia concentrat bàsicament en l'estructura dels edificis, que inclouen el voladís que s'alçarà per un dels laterals del camp (en paral·lel i seguint tota la cota de la carretera de la Mina), amb una estructura que també encabirà els vestidors, els serveis, una sala d'infermeria, una sala polivalent i una terrassa sota cobert. Així mateix, i ja en superfície i de cara a la carretera de la Mina, es guanyarà un ampli passeig que també servirà de balconada-mirador sobre el camp de futbol i tota la vall salina. De tot plegat, queden pendents bàsicament els acabats i la urbanització exterior, de manera que la feina més grossa ja se situa ara en el mateix camp.

El futur complex d'esport i salut, que s'ha batejat com a Camp de Vida Activa, té el finançament de la Fundació SHE, del cardiòleg Valentí Fuster. La Fundació hi aporta 1,3 milions dels 1,8 que haurà costat la totalitat de les obres. Segons Estruch, la idea és començar la propera temporada en aquest camp, després que els equips locals ara han de jugar al camp de La Coromina. L'Ajuntament ja està pensant en una possible data d'inauguració, però de moment encara no en té cap de tancada.