Carles Puigdemont ha estat enguany el pregoner de la Festa Major de Súria, amb un missatge enregistrat que va ser molt aplaudit pels centenars de persones que van omplir divendres a la nit l'entorn de la Casa de la Vila.

Una gran pantalla instal·lada sobre la façana consistorial va permetre seguir les paraules de Puigdemont des del seu exili a Alemanya. La identitat del pregoner va ser anunciada a darrera hora per l'alcalde, Josep Maria Canudas. Prèviament, diferents entitats surienques havien ofert les seves actuacions, en un format i horari inèdits que va tenir molt bona acceptació.

En el seu pregó, el president Puigdemont va desitjar una bona Festa Major als suriencs i surienques, remarcant que aquestes celebracions «són molt més que una simple reunió d'activitats en un programa» perquè expressen la voluntat de compartir i reforçar el sentiment col·lectiu de comunitat. Segons Puigdemont, «la festa a Catalunya és compartir» i conviure per damunt de les diferències construir conjuntament «un país sense por, un país de llibertat, un país que pugui fer justament de la fraternitat, de la solidaritat i de la joia de viure uns eixos sobre els quals construir el futur».

Puigdemont va desitjar als suriencs que «continueu gaudint» de les activitats, que «continueu recordant-vos de tots nosaltres» i que «no defalliu» en l'esforç de fer entre tots «un país millor, que vol dir més lliure, més convivencial, més obert i més solidari».