Gil Ariso Planas, actual alcalde de Sant Joan de Vilatorrada per CiU, repetirà com a candidat a les properes eleccions municipals del maig de l'any que ve com a cap de llista del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), presentant-se sota la marca de Junts per Catalunya, després de ser escollit en unes primàries internes.

Ariso va entrar en la política municipal el 2005, llavors com a regidor a l'oposició del consistori santjoanenc. Va ser a les eleccions del 2011 quan, finalment, va guanyar les eleccions municipals i va poder assolir l'alcaldia i trencar així la llarga hegemonia socialista al municipi. El maig de l'any que ve haurà completat dos mandats (8 anys) com a batlle. Tot i que en cap dels dos darrers comicis no ha obtingut la majoria absoluta, Ariso ha estat alcalde gràcies al pacte mantingut amb ERC, tot i que aquests moments governen en minoria després que fa uns mesos uan regidora de la seva llista es passés al grup no adscrit.

Ariso és gestor de compres en una important empresa del sector metal·lúrgic. Implicat en la vida del poble, no només en la política, és soci i col·laborador en diverses entitats culturals i esportives del municipi.

L'assemblea va estar conduïda pel seu president local, en Carles Juanpere, i va comptar amb la presència i la intervenció de la presidenta comarcal, Ivet Castaño. Els associats i associades assistents van ratificar la seva candidatura per unanimitat.

Ariso va posar de manifest les seves ganes de continuar treballant per Sant Joan, "fent un projecte atractiu" i "seguir i millorar amb la bona feina que s'ha fet fins ara. Un projecte en què tots els santjoanencs i santjoanenques s'hi puguin sentir partícips".