El casal de Castelltallat acollIirà aquest divendres, a les 6 de la tarda, la presentació del projecte "Boscos de la Catalunya Central". Aquesta jornada s'emmarca en el projecte que han engegat tres municipis bagencs amb el qual volen promocionar el paisatge agroforestal de la Catalunya Central, i en especial, de la serra de Castelltallat.

La proposta en què esta treballant el projecte consisteix en crear una xarxa agroforestal que uneixi els espais d'interès dels tres municipis amb rutes de rellevància com el GR-3, el GR-176, la ruta de les esglésies romàniques i rutes municipals.

En l'acte es presentaran els resultats del treball de la Xarxa Agroforestal i es debatrà sobre els reptes i oportunitats de la gestió forestal de la Catalunya Central. Una temàtica que els veïns demanen tractar amb profunditat per fer front a l'elevat risc d'incendi que pateix la zona en el període estival.

Entre les persones que intervindran en l'acte, destaca l'investigador i responsable del grup de Política Forestal i Governança de Risc, Eduard Plana, i el coordinador comarcal de la Federació de les ADF Bages Moianès, Xavier Jovés.