El camp de vol d'ultralleugers Sallent-Pla de Bages acollirà demà una jornada d'activitats aèries, que inclou vols amb diversos aparells i amb globus, tallers, i salts amb paracaigudes, entre altres activitats, obertes al públic. L'organitza l'Aeroclub del Bages, juntament amb Bages Impuls i l'Ajuntament de Sallent.

És la primera edició d'una mostra de caire popular que s'organitza «per apropar a la gent les activitats aèries que es fan al Bages», i que arriba «amb voluntat de quedar-se», apunta el promotor i director del camp de vol, Miquel Vila. La idea és «agafar l'aeronàutica d'excusa i el camp de vol com a punt de trobada per promoure la comarca», afegeix Vila.

Per això s'ha previst un programa d'activitats per a tots els publics, i que també inclou una paellada popular, per a la qual es recomana inscripció prèvia al telèfon 616 47 71 00. Per la seva banda, els clubs, escoles de vol i empreses aeronàutiques que participin en la trobada (hi ha inscrits 12 grups) participaran en la seva particular paellada, amb un concurs de paelles voladores que premiarà les millors receptes.

La jornada s'obrirà a les 8 del matí amb la benvinguda i recepció dels pilots participants al concurs de paelles, i també començaran les activitats. Hi haurà vols amb paramotor, salts amb paracaigudes, vols de passeig amb ultralleuger, i un enlairament de globus aerostàtics (per a la qual cosa cal reserva prèvia al mateix telèfon). Per als més petits, també s'organitzaran tallers d'avions de paper i un circuit de proves. Després de dinar es reprendran les activitats. A partir de les 5 hi haurà una sessió de cinema infantil amb una pel·lícula d'aviació, tast i degustació de cervesa artesana; i a partir de les 7, actuacions musicals i màgia, enlairament de globus captius, màgia al cel amb Magnel, i un sopar-barcacoa (amb reserva prèvia).