Segueix-nos a les xarxes socials:

La Cooperativa Agrícola de Sant Fruitós arriba als 125 anys de vida

La societat busca una nova empresa que ocupi el seu local, després del tancament anunciat de Supermercats Llobet

La Cooperativa Agrícola de Sant Fruitós arriba als 125 anys de vidaJAUME GRANDIA

La Cooperativa Agrícola de Sant Fruitós ha complert aquest dilluns 125 anys de la seva fundació. El 22 d'octubre de 1893 es van reunir Josep Verneda i Malla, Ciprià Izquierdo i Rajadell, Fruitós Rafart i Oliveras i Fruitós Taña i Cortina per posar en marxa aquesta societat, una cooperativa de consum, que a més de proveir els seus socis d'articles de menjar amb un esperit cooperatiu, fes alhora una tasca cultural i d'esbarjo.

Durant aquests 125 anys, La Cooperativa ha viscut temps d'esplendor, com a la meitat del segle passat, amb botiga, forn de pa, xarcuteria, cafè, sala de ball i cinema, i altres èpoques molt complicades, com l'any 1939 en que li fou confiscat el seu patrimoni i els seus locals lliurats al servei local de l'Auxili Social i de Falange Espanyola.

Actualment es troba en un període d'estancament. Antoni Franch, l'actual president de l'entitat, que ha substituït després de 33 anys de mandat a Jaume Casals, explica que «ha entrat una nova generació que vol impulsar socialment La Cooperativa, però en aquests moments ens trobem que la botiga de queviures que teníem arrendada a Supermercats Llobet, ha decidit tancar-la. A més del que representa per a nosaltres l'ingrés del lloguer, penso que perjudica a tota la resta del comerç d'aquesta zona de la carretera de Vic. Per això estem buscant una nova empresa per al nostre local, que ajudi a dinamitzar econòmicament el barri».

Malgrat tot, la junta de la Cooperativa té en cartera diferents activitats per commemorar aquests 125 aniversari.

Prem per veure més contingut per a tu