El proper mes de novembre s´iniciarà la segona edició del " Vincles per la Diversitat" al Bages, un projecte impulsat pel Consell Comarcal del Bages i dinamitzat per l´Institut Diversitas, que aquest any ha ofert a la ciutadania una experiència positiva de convivència en la diversitat a través de diversos tallers i activitats per promoure el coneixement mutu, el reconeixement de la diversitat, la col·laboració i la cohesió. La primera edició va comptar amb la participació de 150 persones i es va realitzar als municipis de Sant Joan de Vilatorrada, Navàs, Sallent, Navarcles i Sant Fruitós de Bages i va cloure amb una trobada comarcal a Navàs.

A la segona edició els tallers i activitats que s´organitzaran tindran una vessant més formativa, per dotar d´eines i recursos als participants per arribar a l´objectiu final i més important del projecte: promoure una Xarxa Ciutadana d´Agents per la Diversitat i la Convivència al Bages. El conseller d´Acció Social i Ciutadania, Albert Marañón, ha explicat que «amb la creació d´aquesta xarxa esperem donar eines per tal de de promoure i apoderar als veïns i veïnes de la comarca del Bages a l´hora d´aturar els prejudicis i rumors i promoure la diversitat i la convivència com a cosa de totes i tots a la comarca, fent que el Bages sigui més inclusiu».

En aquesta edició que s´inicia ara es duran a terme cinc trobades locals als mateixos municipis, els dissabtes de novembre de 10 a 14h i també es clourà amb una trobada comarcal el dissabte 1 de desembre. A cada sessió es realitzarà una formació d´Agents per la Diversitat, amb l´objectiu de reflexionar i aportar coneixements sobre la diversitat humana per entendre-la com a riquesa i oportunitat i ser conscients dels reptes que comporta. A més, es vol donar eines a les persones per fer front als prejudicis i per treballar per una xarxa de convivència positiva en la diversitat als seus municipis.