Darrera de l'oli que s'utilitza per cuinar hi ha tot un univers de sabors. Els productors locals posen en valor els olis de proximitat i, aquest dissabte al migdia, en el mercat de tardor de Món Sant Benet, l'expert Sergi Cámara, d'olis Obaga de l'Agenta, ha il·lustrat els foodies que s'han apropar al certamen per escoltar les seves explicacions, degustar olis de la comarca, i participar en altres tallers de cuina.

El mercat de tardor de Món Sant Benet, que dura tot el cap de setmana, ha fet un salt endavant i ha crescut amb la intenció de fomentar la participació dels aficionats a la gastronomia. Per aquest motiu el certamen ha canviat de nom, i ha passat a anomenar-se «Els Sabors de la Terra».

Sota la nova marca, Món Sant Benet organitza noves activitats al voltant de la cuina i dels productes de tardor que avui estaven tenint èxit de participació. Al públic familiar ja solia visitar el certamen, s'hi ha afegit l´aficionat a la cuina.

El certamen ha experimentat, ja avui al migdia, un creixement de públic. El pàrquing annex a Món Sant Benet estava totalment ple i els visitants, quan arribaven, havien d'estacionar al costat de la carretera que va a Navarcles. Al llarg del matí estava ple de gent que passejava entre la cinquantena de parades del certamen i els més petits van tenir l'oportunitat de participar en tallers variats, com el de creació d´instruments o de teixits.

Les activitats familiars han permès a grans i petits compartir bones estones entre fogons amb els tallers de "Dolços de tardor" a la Fundació Alícia i els tallers al campament artesà Creatardor, on han pogut construir una cabana o realitzar un taller d´instruments musicals amb materials naturals, entre altres activitats.

També han estat uns quants els que s´han engrescat a resoldre els quatre reptes de tardor que planteja la festa i que convida als participants a fer un passeig per l'entorn tot descobrint-ne els seus misteris i compartir-los després a través d'Instagram amb el hastag #TardorMSB! La proposta planteja un sorteig amb premi entre tots els participants que es farà efectiu el dilluns després de la festa.

A la cuina de la Fundació Alícia, els curiosos han pogut descobrir tot allò que cal saber per ser un bon foodie, al taller Tendències d'alimentació: del vermut a la Kombucha, que es repetirà, també, demà a les 11.00h. I els apassionats dels productes del territori han pogut participar en els tastos amb degustació d´oli, cervesa i vi del Bages, així com gaudir de l'oferta gastronòmica de la zona.

Aquesta primera jornada ha servit, també, per donar el tret de sortida a una nova activitat que es mantindrà dins l'oferta permanent de l'equipament, la visita guiada "Els Fruits de la Terra", un recorregut per l'entorn de Món Sant Benet amb tast final. I, per aquells que encara no l´havien descobert, la jornada ha ofert visites especials al monestir.

Finalment, el grup de folk El Pont d'Arcalís ha posat el toc musical a la vetllada amb el concert Ball a l'Hostal· a Fàbrica1.

La festa continua demà, diumente

L'activitat continuarà demà de 10.00h a 19.00h."Els Sabors de la terra" continua la seva programació el diumenge, 4 de novembre amb el mercat durant tota la jornada i noves sessions de tallers i activitats participatives. Un dels plats forts de la jornada serà l´estrena del projecte Labranza Kids, el resultat final del taller que els coreògrafs i ballarins del Colectivo Lamajara han estat treballant durant setmanes amb una 50à d'alumnes de l'escola Oms i de Prat integrant la dansa a les aules.

El projecte ha estat un procés creatiu que ha implicat als alumnes i que ha partit de l´objectiu principal de connectar-se amb tot allò rural a través de la dansa.