Darrere de l'oli que s'utilitza per cuinar hi ha tot un univers de sabors. Els productors locals posen en valor els olis de proximitat i, ahir, al mercat de tardor de Món Sant Benet, l'expert Sergi Cámara, d'olis Obaga de l'Agenta, va il·lustrar els cuinòfils que es van apropar al certamen per escoltar les seves explicacions, degustar olis de la comarca i participar en altres tallers de cuina.

El mercat de tardor de Món Sant Benet, que dura tot el cap de setmana, ha fet un salt endavant i ha crescut amb la intenció de fomentar la participació dels aficionats a la gastronomia. Per aquest motiu, el certamen ha canviat de nom i ha passat a anomenar-se «Els sabors de la terra». Sota la nova marca, Món Sant Benet va organitzar ahir noves activitats relacionades amb la cuina i els productes de tardor que fins al migdia estaven tenint èxit de participació. Al públic familiar que ja solia visitar el certamen s'hi va afegir l'aficionat a la cuina.

El certamen va experimentar, ja ahir al migdia, un creixement de públic. El pàrquing annex a Món Sant Benet estava totalment ple i els visitants quan arribaven havien d'estacionar al costat de la carretera que va a Navarcles. Al llarg del matí, estava ple de gent que passejava entre la cinquantena de parades del certamen i els més petits van tenir l'oportunitat de participar en tallers variats, com el de creació d'instruments o el de teixits.