Navarcles tindrà una plaça dedicada al referèndum de l'u d'octubre. Així s'ha acorat en el darrer ple celebrat pel consistori, amb els vots a favor de la CUP i ERC, a l'oposició, i les abstencions de Sumem per Navarcles (que és al govern), PDeCAT i ICV (també a l'oposició). La proposta, presentada per la CUP, demanava la substitució del nom actual de Plaça Doctor Fleming pel de Plaça U d'octubre. Segons han argumentat als cupaires «el referèndum del 1-O no només va unir els independentistes sinó que va unir tots els demòcrates i la seva transcendència va molt més enllà de les aspiracions nacionals d'uns i altres ja que el referèndum és avui un símbol de democràcia i llibertat» i afegeixen que «el primer d'octubre serà inevitablement una data històrica que es mereix dedicar-li un carrer».

La futura Plaça U d'octubre es troba situada a l'entrada del municipi -on hi ha l'Hostal Baviera- i en els propers mesos se'n preveu una remodelació completa que en modificarà l'estructura actual i la convertirà en una plaça molt més transitable que millorarà tan la mobilitat a peu com l'accés en vehicle a l'entrada principal de Navarcles. Segons ha fet públic la CUP «l'elecció d'aquest espai no ha estat casual sinó que l'han escollit perquè ocupa un lloc destacat a l'entrada del poble i perquè amb la futura reforma serà un espai que quedarà completament dignificat i que guanyarà centralitat urbana».

Fa uns mesos, i també a proposta dels cupaires, Navarcles va aprovar feminitzar els noms de carrers, tenint en compte que el municipi només té tres carrers dedicats a dones.