Els voluntaris que han estat presents en moltes de les concentracions que s'han fet a Lledoners per senyalitzar i organitzar l'accés i l'aparcament hi tornaran aquesta cap de setmana per intentar evitar col·lapses a la xarxa viària com el que va tenir lloc el passat dia de Nadal. L'Ajuntament de Sant Joan, voluntaris dels moviments independentistes i els Mossos d'Esquadra han estat parlant en els darrers dies per garantir la seguretat a l'entorn de la presó i per poder evitar el problema de col·lapse. Aquest dissabte al migdia es preveu un acte multitudinari amb la interpretació, amb unes 400 veus i una quarantena de músics, de "El Messies" de Händel, i diumenge també hi pot haver una alta afluència a la zona, especialment al matí, perquè hi ha prevista la ja habitual concentració de Música per la Llibertat amb la interpretació del Cant dels Ocells, una actuació d'Esbarts de Catalunya amb més de 300 balladors, i la presència del grup de la plaça de Vic, entre d'altres.

El dia de Nadal al vespre, l'eix Transversal va quedar col·lapsat entre la rotonda de la C-55, a l'alçada de Sant Joan, i la zona de l'accés a Santpedor. Aquell dia, possiblement més de 5000 persones van acudir a l'acte que havia convocat el jove Joan Bonanit, que cada dia desitja un bon son als presos i que en aquesta ocasió havia preparat una actuació amb una versió del "Bona Nit" de Els Pets amb la lletra adaptada a les circumstància dels polítics empresonats. L'organització havia previst una afluència d'unes 1000 persones i la xifra es va multiplicar per 5, segons ha explicat Jordi Pessarrodona, regidor a Sant Joan de Vilatorrada, que ha admès que van quedar sobrepassats i que no van preveure el desplegament de voluntaris.

Fonamentalment, el problema és de capacitat dels camins d'accés al pla de Lledoners, i de gestió de la zona d'aparcament. Evitar deixar els cotxes al camí d'accés i gestionar l'ampli aparcament dels camps on se celebren els actes reivindicatius. A part d'aquestes dues mesures, Pessarrodona demana als assistents que facin una previsió de temps, que hi vagin més d'hora i que no es posin nerviosos per sortir.

Ajuntament i Mossos també s'han posat d'acord per tornar a evitar que hi hagi persones que s'enfilin en un turonet que queda més a prop del centre penitenciari. I ha recordat que tots els actes es fan a la part posterior de la presó, i que no es fa res ni a la façana del centre ni en els accessos. En aquestes reunions entre ajuntament i mossos també s'ha establert que el cos de seguretat estarà informat de tota l'activitat que s'organitzi a l'entorn de la presó per poder preveure la gestió del trànsit.

La interpretació de "El Messies" de Händel serà una experiència que mai fins ara s'ha pogut veure a l'entorn d'un centre penitenciari. La idea neix d'un grup vinculat a "El Messies participatiu" que s'organitza cada any a Barcelona amb una orquestra professional i més de 400 cantaires. Per a l'edició de Lledoners, els organitzadors han fet una crida als propis membres de "El Messies participatiu" i han ampliat la formació amb cantaires de corals de Catalunya que coneguin l'obra i l'hagin interpretat recentment. Els músics provenen de l'Orquestra Simfònica del Vallès i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

Els organitzadors de "El Messies" han fet una crida perquè els assistents a Lledoners aquest dissabte hi vagin amb cadires pròpies i abrigats, en previsió del fred. A la zona del concert s'hi instal·laran lavabos transportables, que possiblement ja quedin al pla per als propers actes de diumenge i la nit de Cap d'Any, en la revetlla popular que també s'ha convocat.