Veïns de Mura han alertat d'una torre elèctrica tumbada a mig muntar que perilla de caure sobre el camí asfaltat que connecta amb Rocafort, just a l'entrada del poble. Aquesta torre forma part d'una línia que ha de subministrar electricitat a la futura depuradora, que es va començar a construir fa 8 anys, però que diferents entrebancs han fet que a dia d'avui encara no hagi pogut començar a funcionar, com altres casos que hi ha hagut al Bages.

D'questa estructura se'n va aixecar la primer part (la base de formigó i un primer tram), mentre que la resta de l'estructura es va preparar al terra, en el marge d'un talús proper, per posteriorment acabar-la d'instal.lar i completar-la. Els treballs, però, van quedar aturats fa mesos, amb l'obra a mig fer, i l'estructura va quedar abandonada en el lloc on s'estava construint, uns metres per damunt del camí asfaltat d'accés a Mura. Ara, però, per causes que es desconeixen, el tram de torre ha rodolat talús avall, fins quedar a tocar del camí, aguantada per un arbre.

Fonts de la companyia Endesa, consultades per aquest diari, han explicat que aquesta torre no és seva i que no tenen cap relació amb els treballs. Es tracta del que anomenen "una obra de client", és a dir, uns treballs que hauria portat a terme l'empresa constructora de la depuradora (o una subcontractada per aquesta) per fer arribar l'electricitat a l'estació de tractament, que promou l'Agència Catalana de l'Aigua. En casos com aquest, quan la línia ja està instal.lada (torres i cables) i ha d'entrar en servei, el que fa l'empresa és tramitar una sol.licitud de cessió a la companyia elèctrica perquè, en definitiva, la dongui d'alta i la connecti, segons han explicat fonts d'Endesa, que han concretat que "fins a dia d'avui mai no se'ns ha demanat".

De fet, les mateixes fonts també han precisat que quan l'estructura de la torre va rodolar va arribar a caure sobre el camí asfaltat i que dissabte van rebre un avís de Bombers alertant d'aquest fet. La companyia va activar un dels equips de manteniment de guàrdia de la zona, que van retirar el tram de torre uns metres fora de la calçada, tot i que posteriorment van saber que no era una instal.lació seva.