Miriam Rubio Molina és la persona que ha estat triada per l'assemblea de militants del PSC a Sant Vicenç de Castellet per encapçalar la llista socialista a les eleccions municipals del 26 de maig. Rubio ja és actualment regidora del PSC al consistori santvicentí. La proposta que en sigui l'alcaldable va ser aprovada per unanimitat, «motivada per la bona feina feta per la regidora, que just fa un any va assumir el càrrec», segons fonts de la direcció del PSC.

Rubio era la número 4 a la llista a les eleccions del 2015 a Sant Vicenç. Tot i que els resultats electorals no li van permetre entrar a l'Ajuntament (van obtenir un regidor), ara fa un any va rellevar en el ple municipal qui havia estat el cap de llista, Joaquim Casajuana.

Fonts de la direcció del PSC destaquen que «el fet de ser una persona jove, coneguda, i ja amb una raonable experiència municipal, permet configurar al seu entorn una candidatura socialista, amb la integració d'independents, per aspirar a ampliar clarament la representació municipal, i convertir-se en peça fonamental a l'hora de configurar el proper govern» de Sant Vicenç.

La candidata ha exercit diverses professions, sempre en el sector del comerç i l'atenció al públic, i ara treballa d'administrativa. Els socialistes en destaquen que aquest perfil «de relació amb la gent la fa especialment propera als ciutadans i a saber escoltar els problemes i reivindicacions per tot seguit transformar-los en propostes a tractar en els òrgans de govern municipal».

A l'assemblea es va formar l'equip redactor del programa electoral, presidit per Rubio, per tenir-lo a punt la primera quinzena de març. Per això, es contactarà amb entitats del poble, perquè hi puguin fer les aportacions.