La gran esplanada que hi ha situada davant de la zona esportiva de Sant Vicenç de Castellet ha quedat des d'aquest dimarts tancada als vehicles per l'inici de les obres per urbanitzarla. Aquest espai s'utilitza habitualment com a aparcament i continuarà tenint aquesta funció. També acull les atraccions que s'instal.len per la festa major.

Es tracta d'un solar de 3.574 metres quadrats i que recentment s'ha aprovat per decisió popular de batejar amb el nom de Primer d'Octubre. La plaça es pavimentarà amb un asfalt de color beix que li donarà una superfície contínua i homogènia. Inclourà quadrícules de color grana (de 15 x 15 metres) que serviran per marcar la distribució de les prop de 150 places d'aparcament que hi haurà i els carrils per on hauran de circular els vehicles. I finalment, hi haurà el dibuix de la torre de Castellet, de color gris i de grans dimensions, com a símbol del poble.

També es millorarà la il·luminació, amb dos grans suports amb focus de llum. Així mateix, les casetes i les atraccions de la fira, que se situen en aquest espai, s'hi podran continuar ubicant.

Un cop estigui condicionat, aquest gran aparcament completarà una àmplia zona totalment remodelada, tenint en compte que a la part de davant i al seu entorn s'hi ha habilitat un parc amb un espai per poder-hi practicar skate, una àrea infantil amb jocs, una zona habilitada per a gossos i també s'hi ha condicionat un àmbit per a l'estada d'autocaravanes en aquest municipi del Bages.