10 de febrer de 2019
10.02.2019
Regió7

Unes 600 persones i més de 200 caps de bestiar a la festa de diumenge, que torna les curses al castell

09.02.2019 | 23:08

Balsareny celebrarà el gros de la festa diumenge, 24 de febrer, amb la tradicional cavalcada de 2/4 de 12 del migdia, que, a banda de les comitives d'arrencada, tindrà entre 25 i 30 traginers amb les seves mules; més de 25 carros (amb gent de Balsareny) de transport, amb vela o a peu... i tirats per un o dos animals; al darrere els seguiran alguns carros més grossos arrossegats per una quantitat més gran d'animals; i finalment hi haurà més d'una cinquantena de genets, que a la tarda competiran a les curses. En total, es preveu la participació d'unes 600 persones a la cavalcada i entre 200 i 230 caps de bestiar.

Precisament, les curses de la tarda (començaran a 2/4 de 4) tornaran al circuit del castell de Balsareny, després d'uns anys de competició al castell del serrat de Sant Maurici. La ubicació s'havia canviat per motius logístics i de cost, explica Miralda, però «ara que podem es torna al castell perquè és on s'havia fet històricament i té més valor paisatgístic». De fet, ja s'hi havien d'haver celebrat l'any passat, però es van haver de suspendre per la pluja.

Els Traginers també tindran una oferta de concerts, el rebost, la taverna, el correfoc d'adults, demostracions artesanes i d'oficis, i el mercat de diumenge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya