Segueix-nos a les xarxes socials:

Sant Fruitós de Bages crea un receptari que cerca l'origen medieval de la Festa de l'Arròs

El treball, liderat per la Fundació Alícia, pretén explicar la història de la celebració

Sant Fruitós de Bages crea un receptari que cerca l'origen medieval de la Festa de l'ArròsACN/ESTEFANIA ESCOLÀ

Sant Fruitós s'ha proposat cercar els orígens medievals de la seva Festa de l'Arròs, la celebració per excel·lència del municipi. A petició de l'Ajuntament, la Fundació Alícia ha elaborat un llibre receptari amb l'evolució històrica d'aquest plat des que va començar a protagonitzar la festa, a l'Edat Mitjana, fins a l'actualitat.

El regidor de Cultura, Xavier Racero, ha explicat que l'objectiu és conèixer com era aquella «sopa dels pobres» que va anar evolucionant fins a la clàssica paella que es cuina avui dia. Les receptes s'inclouran en un llibre que vol explicar la història de la festa. Una celebració que, a Sant Fruitós de Bages, només es va deixar de celebrar durant els anys de guerra civil (1936-1939).

El receptari que ha elaborat la Fundació Alícia inclou quatre receptes que se situen en moments «claus» de la Festa de l'Arròs. La primera recepta se situa a l'Edat Mitjana, no inclou l'arròs i és una «escudella de pobres» a base de verdures de temporada que es cultivaven a la zona.

Per fer-ho, l'antropòleg Joan Ribas ha resseguit tots els documents que parlen d'aquesta festa al municipi de Sant Fruitós i al Monestir de Sant Benet de Bages. Les receptes s'inclouran en un llibre que pretén explicar la història de la celebració per excel·lència del municipi i de qual l'Ajuntament preveu distribuir-ne els exemplars.

Prem per veure més contingut per a tu