15 de febrer de 2019
15.02.2019
Regió7

L'oposició demana que es posposi l'aprovació inicial fins després de la votació

Tant el PDeCAT com ERC consideren que seria més lògic fer la consulta abans de portar la proposta al ple

14.02.2019 | 23:21
L'oposició demana que es posposi l'aprovació inicial fins després de la votació

Els grups municipals del PDeCAT i d'ERC a Sant Fruitós de Bages, tots dos a l'oposició a l'Ajuntament, s'han mostrat sorpresos davant l'anunci del govern municipal de deixar en suspens l'aprovació d'una part significativa del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), justament la que ha generat més controvèrsia. Ambdues formacions demanen que l'aprovació inicial del planejament es posposi fins que aquesta s'hagi dut a terme, i no a l'inrevés, i que es faci «amb garanties».

En un comunicat, el PDeCAT expressa la seva sorpresa «i decepció davant el fet que es vulgui utilitzar la participació ciutadana d'una forma que considerem totalment interessada i partidista». Valora que una aprovació inicial « exprés del POUM ens sembla una irresponsabilitat molt greu, quan ens trobem a només tres mesos de les eleccions». Tanmateix, la formació manifesta que la seva posició «serà afirmativa davant els mecanismes de participació ciutadana,  sempre que tinguin un objectiu clar, net i beneficiós per a la ciutadania». Per això demanen que la consulta ciutadana sigui prèvia a l'aprovació inicial del POUM, que es defineixi prèviament quina serà la pregunta exacta, i s'especifiqui en quins termes es preguntarà a la ciutadania la seva opinió. I que aquesta consulta tingui un caràcter vinculant.

Per la seva part, ERC considera que la proposta de l'equip de govern d'aprovar el POUM però suspenent les àrees de reserva territorial i fent un referèndum respecte d'això aquesta tardor és «difícil d'entendre i amb poca coherència, ja que seria més lògic fer la consulta popular abans de portar el projecte a ple».

En aquest sentit, considera que les solucions aportades pel POUM a la trama urbanística del poble que més directament repercuteix sobre els veïns «no han estat debatudes suficientment» i que «no s'ha donat resposta a les aportacions dels ciutadans que van formar part del procés participatiu».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya