La columna vertebral del projecte és la Via Blava Llobregat, que resseguirà la llera del riu Llobregat: l'únic que neix i mor a la demarcació de Barcelona. Aquesta via recorrerà 186 quilòmetres i passarà per 5 comarques: Berguedà, Bages, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Barcelonès. Des de les fonts del riu, a Castellar de n'Hug, fins a la desembocadura al Prat de Llobregat, unirà indrets com Sant Benet de Bages, Montserrat i 15 colònies tèxtils. Tindrà 16 portes d'accés diferents, es podrà completar amb gairebé 90 quilòmetres. La inversió és de 24 milions d'euros.

A la Via Blava Cardener es condicionaran prop de 50 quilòmetres d'itineraris pel Bages. Amb 7 possibles portes d'accés, la primera a Cardona. Confluirà amb la Via Blava Llobregat a Castellgalí. La inversió és de més de 10 milions.

La Via Blava Anoia començarà a la confluència dels camins de Calaf, Sant Martí Sesgueioles, Montmaneu i Argençola, al municipi de Jorba. Passarà per l'Anoia, l'Alt Penedès i el Baix Llobregat i confluirà amb la Via Blava Llobregat a Martorell. 70 quilòmetres, 12 portes i 9 milions d'inversió.