14 de març de 2019
14.03.2019

Sant Fruitós comença a fer les analítiques per censar l'ADN dels gossos del municipi

Els propietaris poden identificar els animals, de forma gratuïta, durant els mesos de març i abril

14.03.2019 | 09:45
Un veterinari fent l'analítica a un gos, a Callús

Sant Fruitós de Bages ja ha obert el termini perquè els propietaris d'un gos puguin fer les anàlisis de sang a l'animal per obtenir-ne l'ADN. D'aquesta manera, es podrà elaborar un cens que permetrà identificar a quin animal pertanyen els excrements abandonats a la via pública. Les analítiques es poden fer, de forma gratuïta, durant els mesos de març i abril.

L'Ajuntament de Sant Fruitós ha establert un acord amb els tres centres veterinaris del municipi per tal que els propietaris dels gossos puguin dirigir-s'hi per realitzar aquesta prova. El patró d'ADN s'aconsegueix a través d'una analítica de la sang o de la saliva del gos. Un cop es tenen els resultats, els propietaris rebran una xapa metàl·lica identificativa de l'animal amb el número de cens, el nom de l'animal i el telèfon on contactar en cas de pèrdua del gos.

A partir de l'1 de maig, els propietaris que encara no hagin realitzat la identificació hauran d'assumir el cost de l'analítica. Segons han informat des del consistori, aquesta campanya té per objectiu «localitzar i identificar els propietaris dels animals que incompleixin la ordenança municipal de tinença d'animals, en referència a la no recollida d'excrements d'animals a la via pública». El cens genètic, que és obligatori per a tots els gossos i està regulat a través de l'Ordenança Municipal de Tinença d'Animals, també serveix per evitar els abandonaments i perseguir els robatoris de mascotes.

D'aquesta manera, Sant Fruitós se sumarà als municipis de Sant Joan de Vilatorrada, Callús i Súria que ja tenen en marxa el cens genètic, que ha permès reduir considerablement els excrements al carrer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya