Navàs celebra aquest cap de setmana la Fira de Primavera, on es consolida l'espai d'activitats de la carpa, que es va incorporar l'any passat, i que acollirà una desena d'empreses i entitats del poble. També es potencien les activitats lúdiques i culturals, amb Pau Riba com una de les actuacions estrella de la fira.

El certamen multisectorial acollirà enguany una setantena d'expositors d'alimentació, automoció, maquinària agrícola, bijuteria, roba i complements, al llarg del passeig de Ramon Vall i rodalia. Com a novetat, aquest any es recupera el concurs de pintura ràpida, per mitjà d'Artístic Galeria, i s'incorpora un nou concurs d'Instagram, amb un premi d'un pack valorat en més de 300 euros, format per experiències turístiques locals o de proximitat. Entre les activitats, destaca el maridatge de cerveses i formatges de proximitat protagonitzat per Xavier Tarrés (Cerveses Guineu), que serà l'acte que acompanyarà el concert de Pau Riba, que tancarà els actes de la fira, diumenge a les 8 del vespre.

Aquest dissabte, 2/4 de 5 es farà l'acte inaugural de la fira amb el reconeixement als comerços de proximitat de Navàs. En aquesta ocasió, es reconeixerà Cal Pi i Cal Casals (tancats per jubilació),Cal Serra (50 anys) i Cal Mas (100 anys), i hi haurà una menció especial als nous emprenedors i emprenedores. I a les 5 de la tarda, tindrà lloc una conferència i una exposició de fotografies amb Sergi Boixader, i a les 6 es farà el ball per a la gent gran al Club d'Avis. A 2/4 de 10, serà el torn del teatre, amb el Grup Escènic de Navàs, que representarà l'obra «La meva dona és lampista», i que aquest any es farà al teatre de l'Ametlla de Merola a causa de les obres de remodelació que l'Ajuntament està fent al Casal Sant Genís.

Diumenge començarà amb «Mr. Alret», un espectacle de circ per al públic infantil, a les 11 del matí. A continuació, destaca el concert de jazz que oferiran les Jazz Band de Navàs i Súria, amb la Jazz Band de la Garriga. Serà a la 1 del migdia a l'escenari de la carpa del passeig.

Durant tot diumenge hi haurà activitats com una exhibició de sevillanes, zumba, karate i desfilada de moda infantil, entre altres. A les 5 de la tarda es farà l'actuació castellera amb els Castellers de Berga i els Picapolls de la Gavarresa, al passeig Ramon Vall amb la carretera de Viver.