El "Benvinguts a Pagès" ha tornat a ser un excel·lent aparador perquè pagesos, productors i elaboradors donin a conèixer el seu dia a dia i venguin els productes directament al públic. En concret enguany han visitat les explotacions agrícoles i ramaderes del Bages 1.679 persones, i l'organització calcula que un 80% dels visitants hi han comprat productes. D'aquesta manera s'ha complert un dels principals objectius d'aquest projecte: mostrar l'origen dels productes alimentaris del territori i retrobar la ciutadania amb el món de la pagesia, a més de promoure una vessant turística del sector primari.

Les explotacions agrícoles que han participat de la present edició del Benvinguts a Pagès han estat l'Horta Can Calafell, el Celler Grau i Grau, la Cooperativa de Ramaders de Muntanya del Berguedà. A més de les visites als productors agroalimentaris, els visitants al Bages també han fet penjar el cartell de complet en diversos allotjaments i restaurants que han participat en aquesta iniciativa.

El conseller de l'Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Bages, Josep Canals, ha explicat que «aquesta iniciativa no només apropa les persones al nostre territori perquè s'enamorin sector primari, sinó que també és una porta d'entrada als atractius turístics del Bages i una oportunitat perquè les explotacions agrícoles i ramaderes diversifiquin la seva activitat i s'obrin a propostes turístiques».

Pel que fa al conjunt del Benvinguts a Pagès, més de 50.000 persones s'han desplaçat arreu del territori per participar d'aquesta iniciativa transversal (el doble que l'any passat). El creixement de visitants de Benvinguts a Pagès ha beneficiat especialment les comarques de les demarcacions de Barcelona i Girona. Els visitants han descobert més de 200 explotacions agrícoles i ramaderes, pesqueres i granges d'arreu de Catalunya, i 130 restaurants i més de 200 allotjaments han ofert packs especials de cap de setmana que han complementat més d'un centenar d'activitats arreu del territori, com ara fires gastronòmiques, visites guiades, itineraris de natura i plantades d'arròs.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada del DARP a través de Prodeca i l'Agència Catalana de Turisme. Hi col·laboren la Fundació Alícia i els Consells Comarcals, consorcis i Oficines de turisme, així com nombroses entitats i associacions de tot Catalunya.