El ple extraordinari celebrat ahir a l'ajuntament de Sant Fruitós de Bages va fer palesa de nou la tensió que hi ha entre el govern en minoria de GfP (amb 6 regidors) i els grups de l'oposició: ERC, amb 3 representants, i PSC i Junts, amb 2 cadascun, que ja han tombat en dues ocasions la proposta de cartipàs de l'equip de govern.

En aquest sentit, només començar el ple, l'alcalde, Joan Carles Batanés, va recordar que «a Sant Fruitós de Bages fa 45 dies que hi ha un govern municipal treballant sense cobrar ni un euro». Frase que va anar repetint mentre donava compte a l'oposició dels decrets d'alcaldia, un punt de l'ordre del dia que es va allargar durant dues hores tenint en compte que n'hi havia fins a 600.

El retret de Batanés va tenir la rèplica de la portaveu d'ERC, Àdria Mazcuñán, que a cada intervenció recordava que els regidors de l'oposició tampoc no han rebut cap euro i denunciava «traves en la informació» i que havien rebut 600 decrets amb menys de 48 hores per estudiar-los. Això no va agradar a Batanés, que va assegurar que el fet de posar els decrets a l'ordre del dia va ser precisament «per facilitar la informació», ja que només té l'obligació d'incloure'ls en els plens ordinaris. Per això, va retirar el punt següent on s'havia de donar compte dels acords de la Junta de Govern i va dir que els incorporaria al proper ple extraordinari previst per al setembre, d'aquí a 30 o 40 dies, «i, per tant, espero que s'ho puguin mirar bé», va etzibar. El ple es tornarà a reunir després de vacances.